*

minavaan

Kumman valitsisit; puhelimen vai wc:n?

Luin jostain, että Intiassa on puhelin ihmisillä yleisempi kuin wc?

Meille suomalaisille tuo puhelin on elämääkin tärkeämpi. Tuli mieleen huvittava kysymys. Entä jos suomalaisen pitäisi valita vaikka kännykän ja sisävessan välillä. Eli jos haluat pitää puhelimen, joutuisit sisävessan sijaan valitsemaan ulkovessan käytön.

Väitän, että aika monen valinta olisi kännykkä. Ja ulkovessa. Yllättävän monen!

Mitä mieltä olet asiasta?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Tuli mieleeni lankapuhelimen kukoistusaika ja taannoiset puhelinkioskit. Puhelinkioskeja käyttivät hunsvotit virtsauspaikkoina. Kesähelteellä piti olla tosi tärkeä puhumisen tarve, jotta puhelinkoppiin saattoi astua. Niin kuvottava haju niissä oli.

Voisikohan nykyteknologialla rakentaa mobiililaitteen, jossa olisi kännykkä- ja kameraominaisuuksien lisäksi myös mobiili WC? Ei kai voisi.

Ensimmäinen kännykäni oli 20 vuotta sitten Motorolan Micro Tac. Se oli noihin aikoihin ensimmäinen puhelin, joka mahtui kesäpaidan rintataskuun. Nykyiset mobiililaitteet eivät ole tuosta juurikaan keventyneet - toki ominaisuuksia on tullut runsaasti lisää. Tarpeellisia ja luultavasti myös tarpeettomia.

Sen voin kyllä sanoa, että kahdesta en tohdi luopua. Toinen on kännykkä ja toinen on sisävessa. Turun sinappiakin syön ryynimakkaran kanssa mennen tullen. Paitsi mökillä ollessani en luovu kännykästä.

Vuosikymmeniä sitten oli ulkohuusissa yleensä kasa lehtiä ja niitä sitten luettiin ajankuluksi kesäaikaan - ja peräkin niihin saatettiin pyyhkiä, koska ammoisina aikoina säästäväisyyssyistä ei ulkohuuseissa ollut aina tyrkyllä vessapaperia. Ja jos olikin, niin oli, niin oli sellainen kupariniittiin kiinnitetty paperipumaska arkkeja. Niissä oli toinen puoli kiiltävä ja toinen karhea. Jos väärällä puolella pyyhki, niin homma levisi käsiin.

Nyt on helppoa. Kaupasta saa pehmeitä rullapapareita ja jopa rullien hylsytkin voi huuhtoa pöntöstä alas. Pitää olla kuitenkin erityinen pönttö, jos rullan hylsyn vetäisee pytystä alas.

Huimaa on silti ollut kehitys, koska on keksitty aurinkokenno ja itsestään kulkeva pölynimuri. Se ei käy kiitoksella, vaan toimii myös sähköllä - joten energiaa säästyy.

Nyt meillä olisi eväät ulkohuoneiden viihtyvyyden parantamiseen. Huusin katolle vain aurinkokenno ja siihen sitten akku ja aina kun joku huusiin menisi niin tunnistin tunnistaisi että huusiin tuli joku ja sitten ties kuinka monen tuuman taulunäytön avulla näytettäisiin tarpeitaan tekevälle istujalle päivän digilehti.

Taulutelkkariin tms. laitteeseen ei voi kuitenkaan pyyhkiä, jos vessapaperi loppuu. Vessapaperitelineeseen voisi kuitenkin kehittää anturin, että jos paperi on loppu, niin se hälyttää GPS-sirun avulla käyttäjälleen että ota mukaan paperia tai rätti.

Miltäs tällainen maistuisi?

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Ehdottomasti vesivessa juu

Kännykkä on hyvä kun itse haluaa saada jonkun kiinni
Kännykkä ei ole hyvä kun muut saavat minut kiinni

Muistelen kaiholla työelämää ennen kännykkää
Nykyään on pomo niskassa jatkuvasti

Eräänkin kerran soinut puhelin WC:ssä
Koita siinä sitten nauttia elämän pienestä ilosta
Ei onnistu kun pirisee

Jukka Palo

Puhelimen. Kyllä riuku riittää tai lapiolla helposti kaivettava monttu. Kansallisen Kokoomuksen entisen Euroopan parlamentin jäsenen, Piia-Noora Kaupin, mukaan työttömälle ei tarvitse maksaa puhelinta. Hän voi siis täysin vapaasti syrjäytyä WC-pöntölleen Euroopan unionin työmarkkinoista.

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Heh, kännykkä ja ulkovessa, mainio!

Entä kännykkä vai nainen?

Jukka Palo

Piia-Noora Kauppi vai Samsung Galaxy SIII ?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

No kyllä se naisen puolelle kallistuisi:)

Puheenaiheeseen liittyvää

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset